Vezeni most 2017

Vezeni most 2017.

Tekst

Autor plakata Susreta Vezeni most 2017, Sanela Husić Musabašić, Bosna i Hercegovina

Nominovane knjige za nagradu Mali princ 2017.

Dobitnik nagrade Mali princ za najbolju dječiju knjigu u regionu za 2017. godinu

Sanja Pilić je spisateljica i pjesnikinja, a najveću popularnost stekla je pisanjem romana za djecu. Rodila se u Splitu 16. 05. 1954. godine. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti, odsjek fotografije. Nakon završene škole radila je kao fotografkinja, koloristica i trik-snimateljica. Vrijeme je posvetila radu s djecom koja su bila zlostavljana, a sarađivala je i s Autonomnom ženskom kućom u Zagrebu. Redovno nastupa u školama na dječjim druženjima. Njezini romani prevedeni su na brojne jezike, na njemački, engleski, slovenski, talijanski, nizozemski i mađarski jezik. Dobila je brojne nagrade za svoje romane, a po romanu Sasvim sam popubertetio napravljena je i pozorišna predstava u Karlovcu i u Zagrebu.

Njezina najpoznatija djela su: Nemam vremena, O mamama sve najbolje, Vidimo se na fejsu!, Mrvice iz dnevnog boravka, Faktor uspjeha i druga.

Roman za mlade Pošalji mi poruku je priča o djevojčici koja je drugačija od ostale djece, zanima ju umjetnost i fotografiranje. Iako je to priča o mladima koji tek stasaju i upoznaju život, ona će se morati suočiti i s nekim traumatičnim događajima poput boravka u bolnici ali i netipičnom ljubavnom vezom koja se neće sastojati od odlazaka na zabave već ozbiljnim odnosom s dečkom čija je majka ozbiljno bolesna.