Vezeni most 2022

Vezeni most 2022.

Devetnaesti međunarodni dječiji festival Vezeni most, održava se u isto vrijeme kada se obilježava i mjesec knjige čime i Festival doprinosi razvoju i očuvanju književnosti na ovim prostorima, posebno sa naglaskom na dječiju književnost.

Osim Nagrade Mali princ, za najbolju dječiju knjigu u regionu, dodijelićemo i Nagradu Mali princ za stvaralački doprinos, razvoj i afirmaciju dječije književnosti, a ove godine je to bosanskohercegovački književnik Irfan Horozović. U sklopu Manifestacije, biće upriličena i dodjela nagrade Mala vila za izvrsnost u dječijoj književnosti koju uručujemo Esmi Kapetanović za knjigu Sirup za dobrotu.

Uz brojne sadržaje planirane za ovogodišnji festival, tuzlanskoj publici će se predstaviti i vrsna ilustratorica/dizajnerica Aleksandra Nina Knežević, čije ćemo radove moći vidjeti na izložbi u sklopu Vezenog mosta.

Pozivamo vas da budete i vi dio Vezenog mosta i pronađete sadržaje koji će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice...

Više o programu i samoj manifestaciji Vezeni most, možete pročitati u rubrici Aktuelno - Vezeni most 2022

Autorica plakata Susreta Vezeni most 2022, Aleksandra Nina Knežević

Nominovane knjige za nagradu Mali princ 2022.

Dobitnik nagrade Mali princ za najbolju dječiju knjigu u regionu za 2022. godinu

ZAVRŠEN JE FESTIVAL „VEZENI MOST“ 2022.
Novi dobitnik prestižne regionalne nagrade Mali princ je knjiga POVEDI ME ZA RUKU, DIDA.
Prvi put otkako se dodjejuje ova nagrada, ne znamo pravo ime pisca, autora nagrađene knjige, jer, u književnosti i javnosti pojavljuje se samo pseudonimom Sven Adam Ewin. Njegov identitet zna jedino urednica njegove knjige, pa smo nagradu poslali u Zagreb njoj - urednici Silviji Šesto. Kako god – nagrađena je veoma vrijedna knjiga, a Mali princ je, ionako, nagrada za najbolju knjigu, pisac je tu samo da je imamo kome uručiti.
Zahvaljujemo svima - učesnicima i gostima, školama i vrtićima, bibliotekama, centrima za kulturu i medijima, publici i sponzorima - svima koji su ovogodišnji Vezeni most učinili čarolijom koja nam sve više prirasta za srce. Do viđenja iduće godine kada obilježavamo okruglih 20. ❤