VEZENI MOST 2022.

Za sve one koji nisu mogli biti dio ovogodišnjeg Vezenog mosta, donosimo dio atmosfere sa događaja koji su pratila ovogodišnju Manifestaciju.

Međunarodni Dječiji Festival Vezeni Most 2022, Tuzla, ove godine 19. po redu, je za sve ove godine postojanja rastao u ljubavi i neumornom radu entuzijasta na čelu s začetnikom i idejnim tvorcem, pjesnikom Šimom Ešićem i porastao od divnog dječijeg festivala satkanog od umjetnosti, prijateljstva, zajedništva i svega pozitivnog što se može desiti u radu s djecom i za djecu
To se mogao uvjeriti svako ko je pratio dugogodišnji rad Festivala, ili još bolje, imao privilegiju biti dio ove divne priče, pa čak i ko se nekim drugim povodom zadesio u Tuzli jer cijeli grad živi za ovu manifestaciju i za djecu kojoj je ova manifestacija posvećena. Tuzla je ovih dana disala punim plućima upravo sve te divne vrijednosti: LJUBAV za djecu i umjetnost, stvaralaštvo kako odraslih tako i mladih umjetnika, zajedništvo, druženja koja se pamte za cijeli život, sklapanje međunarodnih povelja o podršci i suradnji Dječijih festivala u regiji, građenje mostova koji nas vežu putem umjetnosti i vežu neraskidive veze prijateljstva.