Poklon knjiga za peticu

Nekad je knjiga bila vjerni pratilac djetinjstva, oblikovala je i usmjeravala mlade duše na njihovom putu odrastanja u ljude. Na kraju svake školske godine, koliko knjižicama punih petica, radovali smo se i tom čarobnom daru - KNJIZI - na kojoj je pisalo: Za odlično učenje i primjerno vladanje, Nastavničko vijeće naše škole nagrađuje... Te drage uspomene čuvaju se i danas po regalima, vitrinama, kućnim bibliotekama.

Malo smo to zaboravili, kao i na mnoge druge vrijednosti, pa nam se često vrati kako ne očekujemo.

Izdavačke kuće Planjax Tešanj i Bosanska riječ Tuzla, kojima rukovode dva dječija pisca - Bajruzin Hajro Planjac i Šimo Ešić žele u naše škole vratiti taj stari, lijepi običaj. Pokrenule su zato plemenit projekt POKLON KNJIGA ZA PETICU kojim žele za svakog odlikaša u što je moguće više škola u BiH obezbijediti poklon knjigu. Obraćamo se zato i Vama s prijedlogom da odlikašima škole koju ste Vi pohađali (ili u koju idu Vaša djeca ili djeca Vaših radnika) uručite POKLON KNJIGU ZA PETICU u ime Vas i Vaše kompanije ili institucije kojoj ste na čelu. Možda će jednog dana taj mali odlikaš, čiju će torbu krasiti Vaša POKLON KNJIGA sutra biti Vaš klijent, uposlenik, rukovodilac...

Nadamo se da ćete u projektu prepoznati širi društveni interes, a u činjenici da akciju medijski prate brojni printani i elektronski mediji, vidjeti i prepoznati vlastiti interes Vaše kompanije. Očekujemo vašu povratnu informaciju i narudžbu. U to ime Vas pozdravljamo i želimo puno uspjeha u radu.